178 Festes del Carrer Sant Jaume. Un carrer especial!

Foto: Carmelo Jiménez

A vegades, quan es produeixen canvis en el nostre entorn i en el nostre dia a dia, ens enfadem, ens entristim, ens alterem o, per contra, ens n’alegrem! Això depèn del caràcter, del moment i de la personalitat de cadascú. De com sapiguem focalitzar les situacions. Enguany, a L’AULA MUSICAL s’hi ha produït un d’aquests canvis i és que hem canviat de casa! Ja no ens trobareu al C/ Sant Cugat n.6, com fins ara. Aquell va ser el nostre niu. Un niu…que se’ns va quedar petit.

Ara, ens hem traslladat. Ens podreu trobar al C/Sant Jaume n.35. Aquest no és un carrer com qualsevol altre. És un carrer especial. Si, si. Especial. Cadascú tindrà les seves creences i opinió, però per a nosaltres, és especial. Aquí iniciem una nova etapa. Una nova aventura. I es pot dir que ja ens hem estrenat!

Cada any, els veïns i veïnes del carrer celebren una festa. Durant unes setmanes preparen tot els elements per a decorar-lo. Durant unes dies es fan activitats adreçades a tothom; una orxatada, un sopar de germanor, sardanes, activitats infantils, música…I aquest any ens hi han convidat! Ens ha tocat organitzar un parell d’activitats.

Els nens i nenes escoltant el conte de “El violí d’en Patrick” Foto: Carmelo Jiménez
Hem posat música al conte!  Foto: Carmelo Jiménez

Contenido

Conte musical “El violí d’en Patrick” de Quentin Blake

La màgia de la lectura de contes i llibres és importantíssima. A nosaltres ens encanta llegir i descobrir històries noves. I encara més si hi apareixen instruments pel mig!  Però sobretot, els que ens agrada és poder fer arribar aquestes històries i contes a tothom. Posar-hi música. Afegir-hi titelles i objectes que ens ajudin a seguir-ne el fil.

En aquesta ocasió, ens hem basat en el conte de “El violí d’en Patrick” de Quentin Blake. I no us explicarem res més sobre el conte! Us animem a llegir-lo, això si! Hi passen coses estranyes…sobretot quan les notes del violí comencen a sonar…Ja ens direu que us ha semblat!

Vam moure la gespa al ritme de la música! Foto: Carmelo Jiménez

I Trobada Mundial d’Ukeleles

Qui ho anava a dir que seriem les encarregades d’organitzar la I Trobada Mundial d’Ukeleles al Carrer Sant Jaume! Doncs apa! A desenfundar el nostre Ukelele! La “puça satarina”!  L’experiència va ser molt divertida. De confeti no en va faltar pas! Era una activitat adreçada a tots els nivells; des dels petits fins als més grans. Vam començar tocant cançons amb dos acords i…vam acabar tocant i cantant cançons tradicionals per fer cantar al públic; El gegant del Pi, Plou i fa sol, Sol Solet…I també ens va sortir la cançó d’Eram-Sam-Sam. Es va crear un ambient familiar. I al final, aquells ukeleles que estaven asseguts a la cadira, van acabar damunt de l’escenari sent els veritables protagonistes de la trobada!

Vam aprendre junts! Foto: Carmelo Jiménez
ERAM SAM SAM! Aquells que tenien les mans buides no es van escapar pas! Foto: Carmelo Jiménez

L’any que bé hi haurà més festa! Seran les 179 festes del carrer Sant Jaume! Si fem una II Trobada d’Ukeleles…hi esteu convidats i convidades! No dubteu en portar la vostra “puça saltarina” i apuntar-vos a la festa!

Mil i una gràcies a totes aquelles persones que ens van acompanyar durant l’activitat; nens, nenes, nois i noies, pares, mares, avis, àvies, famílies, amics i amigues, veïns i veïnes…gràcies tothom per venir a passar, el que va ser per nosaltres, una molt bona estona!

Ells van ser els protagonistes de la I Trobada d’Ukeleles. Foto: Carmelo Jiménez