Iniciació Musical

Iniciació musical per a petits a L’Aula Musical

El teu petit entre 3 i 6 anys mostra interès per la música?

A l’Aula Musical tenim les classes perfectes per a ell/a! A través de dinàmiques i activitats divertides, els nostres petits faran els seus primers passos al món de la música d’una forma amena i estimulant. A les classes d’iniciació musical aprendran a desenvolupar la seva oïda musical, explorar instruments musicals, llegir partitures senzilles i gaudir de la música en grup. Més que aprendre música, a L’Aula Musical despertem la creativitat, la imaginació i el potencial musical de cada nen/a.

Estudiar música des de tan petits i petites té una llarga llista de beneficis, tots comprovats científicament; millora la velocitat de les connexions neuronals, desenvolupa la plasticitat del cervell, accelera els processos cognitius, desenvolupa la motricitat petita, accelera els processos auditius i de comprensió, millora l’atenció i la concentració i acceleren els processos del desenvolupament verbal (la parla).

(3 a 6 anys)

Iniciació musical

Els estudis musicals adreçats als nens de 3 a 6 anys consisteixen en un curs d’iniciació musical en què els alumnes descobriran els ritmes, les notes, els instruments musicals, els timbres, etc., jugant i descobrint la música d’una manera dinàmica i divertida.

Aquest és el moment dajudar els nens a descobrir i potenciar les seves habilitats musicals.

Ara bé, quina metodologia utilitzem a la nostra escola musical per aconseguir aquest objectiu?

Les bases d‟aquesta iniciació musical parteixen de la metodologia Fasolet-IEM.

Qué es Fasolet-IEM?

Fasolet-IEM és una metodologia creada per l’Institut d’Educació Musical (IEM) i aplicada a la iniciació musical.

Dirigida a nens i nenes de 3 a 6 anys, aquesta metodologia té com a principis potenciar la creativitat i desenvolupar l’educació auditiva, comptant amb uns programes d’ensenyament estructurats per adequar-se a les diferents etapes de desenvolupament intel·lectual, físic, psicològic i social dels infants i petites.

Quins objectius té?

Compartir vivències musicals en grup, relacionar la frase verbal amb el ritme musical, desenvolupar el sentit musical, la creativitat i l’expressió corporal, utilitzar cançons populars com a referents culturals per treballar la memòria i la improvisació, desenvolupar l’oïda interna i el pensament musical, utilitzar el teclat de piano com una eina de motivació per a la interpretació musical i potenciar la lectura i la comprensió corporal dels elements musicals són alguns dels objectius de Fasolet-IEM.

Principis pedagògics

La capacitat auditiva, l’oïda, és la clau per poder gaudir de la música, i allò que es pretén en aquest sistema, és que els alumnes adquireixin la capacitat d’escoltar amb atenció, de distingir la durada de cada so, i de sentir la bellesa de la música compartint el gaudi musical.

Els nens i les nenes són guiats a través del seu patró natural d’aprenentatge.

Aprenen música de manera similar al procediment d’escoltar i aprendre a parlar.

Procés didàctic

El procés didàctic fonamental d’aquesta metodologia consisteix a “ser capaç de cantar allò que s’ha sentit i de tocar allò que s’ha cantat”.

La professora de l’AULA MUSICAL disposa de la titulació que prova l’assistència a la participació i la realització dels cursos de la metodologia Fasolet-IEM i que s’encarreguen de la correcta divulgació i funcionament de la metodologia amb la finalitat que els seus propòsits i objectius s’assoleixin correctament.

Contacta amb nosaltres

    Al hacer clic en el Botón Enviar consulta el usuario declara haber leído y estar de acuerdo con las condiciones expresadas en el AVISO LEGAL y la POLÍTICA DE PRIVACIDAD de la presente Web.