Benvinguts i benvingudes al Blog de L’AULA MUSICAL!

A partir d’ara, aquí és on us anirem mostrant i comunicant el que anem fent a L’AULA MUSICAL. Però…que és exactament L’AULA MUSICAL? Alguns ja ho haureu llegit en alguna de les seccions de la nostra pàgina web, però tot i així, ens ve de gust explicar-vos d’una manera més “propera” qui som i que és això de L’AULA MUSICAL.

L’AULA MUSICAL és un projecte. Un projecte, per nosaltres, una mica especial. Que perquè és especial? Ara us ho expliquem!

Tots coneixem la paraula “música”. L’hem escoltat i sentit moltes vegades al llarg de la nostra vida. Però si algun dia, alguna persona se us apropa i us pregunta:

Què és la música?- com li explicaríeu? Que li diríeu? Quines paraules faríeu servir? Buscant en el Diccionari…un diccionari conegut i reconegut, podem trobar-ne diverses definicions, però si agafem la primera que ens proposen, diu el següent: “Melodia, ritmes i harmonia, combinats”. Perfecte. Doncs ja ho tenim! Pim-pam! Que és això de la melodia? Que vol dir harmonia? I que és un ritme? És un peix que es mossega la cua això!

Com deia Alexander von Humboldt, polímata, naturalista, geògraf…la millor manera de descobrir i entendre una cosa, és estudiant-la d’aprop. En primera persona. Amb paciència. Anotant cada descobriment. Cada concepte nou. Cada nova dada. Ell es passava hores i hores perdut per la muntanya, fent viatges arreu, recollint dades i noves informacions. Però tot el que apuntava, ho apuntava perquè ho havia viscut. Doncs la música, amics i amigues, lectors i lectores, s’ha de viure! I la millor manera és descobrint-la. Imagineu escoltar aquella cançó que tan us agrada. Imagineu com aneu descobrint cadascun dels seus secrets. Cadascun dels seus significats. Perquè aquí sona la música d’aquesta manera? Perquè de cop sona tan fluix? Perquè acaba d’aquesta manera i no d’una altra? El millor de tot; Us imagineu tocant-la vosaltres mateixos?

Moltes persones creuen que per elles ja és tard estudiar música. Que ja no tenen edat per fer-ho, o que van tard. Sovint pensen que no tenen oïda musical o que son arrítmiques. Però…perquè és tard? Qui ens ho diu això? On està escrit? I això de l’oïda musical, que és? Tenir oïda musical consisteix en escoltar les notes musicals i ser capaços d’identificar-les. Això s’aconsegueix amb temps i la pràctica, com el ritme. Hem de pensar que tot el que està relacionat amb el llenguatge musical, és a dir, amb l’idioma de la música, un llenguatge universal, és com un idioma qualsevol. Quan naixem, sabem parlar? Quan estudiem un idioma nou, ho entenem tot a l’instant? No cal dir que la resposta és negativa. Ens requereix temps aprendre l’idioma, desenvolupar la parla, expressar-nos verbalment…L’idioma de la música requereix temps i estudi, com qualsevol altre, però el que ens ha de quedar clar, és que no és un idioma impossible! Tots podem descobrir la música. La podem cantar, escoltar, llegir, taral·lejar, tocar, interpretar, sentir…Ara bé, cada persona escull com ho vol fer. Resumint; Mai és tard per a descobrir la música! I ningú és incapaç de fer-ho! Tots ho podem fer a la nostra manera, interessos, propòsits i possibilitats.

L’AULA MUSICAL és especial perquè aquí us acompanyem en el viatge del descobriment de la música. El nostre propòsit és ajudar-vos a entendre’n els conceptes. Aquí aprenem notes, ritmes, descobrim i toquem instruments, desenvolupem l’oïda musical…passem de ser persones desconegudes, a companys i companyes de viatge. Del viatge a la descoberta de la música! Us hi apunteu?

Som dues noies, la Nataliya i l’Helena. Ens agrada sentir, escoltar i tocar música. Però també ens agrada ensenyar-la, o si més no, intentar-ho. Sabem que cada persona busca coses diferents, estils de música diferents, que cadascú té uns propòsits concrets, etc. Per això, aquí, a L’AULA MUSICAL, ens adaptem al màxim possible als interessos dels i de les alumnes. Per nosaltres, l’edat no és un obstacle. Comencem des dels més menuts i menudes, de 3 a 6 anys, seguim amb joves i arribem a l’edat adulta. No tenim límit d’edat. Com ja hem dit, mai és tard per descobrir la música o potser, per reprendre’n el viatge. Partim de diverses metodologies i materials, pensant en els propòsits dels i de les alumnes. Tenint en compte el seu nivell, les seves dificultats i facilitats, anem escollint els recursos que s’adapten millor al perfil de l’estudiant.

En resum: Si teniu ganes d’emprendre un viatge musical, descobrir-ne els detalls, els conceptes i cadascun dels ingredients que el fan especial, us convidem a venir a conèixer-nos aquí, a L’AULA MUSICAL. Ens trobareu al C/ Sant Cugat, 6 de Rubí. Si no ens trobeu tocant el piano, ens trobareu tocant el violí. O potser estem fent música amb els més petits i petites! Ves a saber! El que si que us podem assegurar, és que us atendrem amb molt de gust!

Gràcies per llegir-nos 😊

“Entre cordes, tecles i notes, L’AULA MUSICAL us obrirà les portes!”

Scan the code