Classes de música per a petits i petites

Començar música ara? Sent tant petits i petites? Voleu dir?

Doncs sí!

Música ara i a aquesta edat!

Perquè?

Durant els primers anys de vida estem davant d’un cervell extremadament plàstic amb una capacitat d’absorbir els coneixements d’una manera més eficient que un adult! Però al ser més petits, aquesta absorció de coneixements la fem d’una manera diferent; la fem en forma de jocs!

Jugant amb instruments, ritmes, sons… descobrint la música pas a pas, ¡fem que la llista d’experiències dels més menuts vagi creixent!

Totes aquestes experiències seran clau per al desenvolupament i aprenentatge dels mes menuts!

Estudiar musica des de tan petits i petites te una llarga llista de beneficis, tots comprovats científicament; millora la velocitat de les connexions neuronals, desenvolupa la plasticitat del cervell, accelera els processos cognitius, desenvolupa la motricitat petita, accelera els processos auditius i de comprensió, millora l’atenció i la concentració i acceleren els processos de desenvolupament verbal (la parla).

(1 a 3 anys)

Sensibilització musical

A L’AULA MUSICAL oferim un curs d’iniciació musical, durant el qual els alumnes utilitzaran instruments de percussió (panderetes, caixa xinesa, xilòfons, triangle…) i tot tipus de materials que ens serveixin per fer ritmes i jocs musicals tot adquirint coneixements basics i elementals de la música.

Moure’s i ballar, cantar per conèixer la veu, picar per descobrir el ritmes, escoltar pistes per preparar l’oïda, per sentir, escoltar i entendre la música… L’infant, d’una manera activa, participa, interpreta i comença a llegir i a escriure música.

El cervell no és un got per omplir, sinó una bombeta per encendre”.

(3 a 6 anys)

Iniciació musical

Els estudis musicals adreçats als més petits i petites consisteix en un curs d’iniciació musical en el qual els alumnes descobriran els ritmes, les notes, els instruments musicals, els timbres, etc., tot jugant i descobrint la música d’una forma dinàmica i divertida.

Aquest és el moment d’ajudar als infants a descobrir i potenciar les seves habilitats musicals. 

Ara bé, quina metodologia utilitza la nostra escola musical per aconseguir aquest objectiu? 

La bases d’aquestes iniciació musical parteixen de la metodologia del mètode Fasolet- IEM.  

Que és Fasolet-IEM?

Que és Fasolet-IEM?  Fasolet-IEM és una metodologia creada per l’Instituto de Educación Musical (IEM) i aplicada a l’iniciació musical.

Dirigida a nens i nenes de 3 a 8 anys, aquesta metodologia té com a principis potenciar la creativitat i desenvolupar l’educació auditiva, comptant amb uns programes d’ensenyament estructurats per adequar-se a les diferents etapes de desenvolupament intel·lectual, físic, psicològic i social dels petits i petites. 

Quins objectius té?

Compartir vivències musicals en grup, relacionar la frase verbal amb el ritme musical, desenvolupar el sentit musical, la creativitat i l’expressió corporal, utilitzar cançons populars com a referents culturals per a treballar la memòria i la improvisació, desenvolupar l’oïda interna i el pensament musical, utilitzar el teclat de piano com a eina de motivació per a la interpretació musical i potenciar la lectura i la comprensió corporal dels elements musicals són algun dels objectius de Fasolet-IEM. 

Principis pedagògics

La capacitat auditiva, l’oïda, és la clau per poder gaudir de la música, i el que es pretén en aquest sistema, és que els alumnes adquireixin la capacitat d’escoltar amb atenció, de distingir la duració de cada so, i de sentir la bellesa de la música compartint el gaudi musical.

Els nens i nenes són guiats a través del seu patró natural d’aprenentatge.

Aprenen  música d’una manera similar al procés d’escoltar i aprendre a parlar.

Procés didàctic

El procés didàctic fonamental d’aquesta metodologia consisteix en “Ser capaç de cantar el que he sentit, i de tocar el que he cantat”. La professora de L’AULA MUSICAL disposa de la titulació que proba l’assistència a la participació i realització dels cursos de la metodologia Fasolet-IEM i que s’encarreguen de la divulgació i funcionament de la metodologia amb la finalitat de que els seus propòsits i objectius s’assoleixin correctament.

Després d’aquesta primera etapa musical, i a partir dels 6 anys d’edat, ja podem començar a aprendre a tocar algun instrument!

T’hi animes?

Contacta amb nosaltres

    En fer clic al botó Enviar consulta l'usuari declara haver llegit i estar d'acord amb les condicions expressades en l'AVÍS LEGAL i la POLÍTICA DE PRIVACITAT de la present Web.